Kan ik uitzendwerk doen bij de VRT?

Ja. Voor een groot aantal tijdelijke jobs schakelt de VRT medewerkers voor korte termijnen in. Kijk hier voor meer informatie. 

Kan ik een vakantiejob doen bij de VRT?

Nee. Voor een aantal tijdelijke jobs worden wel uitzendkrachten ouder dan achttien jaar oud ingeschakeld.

Kan ik stage lopen bij de VRT?

Ja. Jaarlijks verwelkomt de VRT meer dan 400 stagiairs. Een groot aantal van hen kan later aan de slag als VRT-medewerker. Het volledige stageaanbod vind je hier.

Kan ik (edel)figurant worden bij de VRT?

Ja. De VRT werkt daarbij samen met In The Picture.

Na je registratie op de website, word je meteen opgenomen in ons figurantenbestand. Zorg ervoor dat we altijd over een recente foto en je huidig telefoonnummer beschikken. Zodra we mensen zoeken voor figuratie waarvoor jouw profiel in aanmerking komt, nemen we contact met je op. Opgelet: je moet minstens achttien jaar oud zijn om als figurant ingezet te kunnen worden.

Voor al onze verschillende merken en programma’s zijn we steeds op zoek naar de meest uiteenlopende figuranten. Mannen met een snor, vrouwen die viool spelen, rolstoelgebruikers, tweelingen, sportievelingen, zakenmensen in kostuum, en nog veel meer. Zonder twijfel kunnen we ook jou binnenkort gebruiken op één van onze netten.

Kan ik spontaan solliciteren bij de VRT?

Ja. De VRT is continu op zoek naar talent. Je kunt hier spontaan solliciteren en ons vertellen over je ervaringen en ambities. Vermeld ook duidelijk in je motivatiebrief welke ervaring jou op het lijf geschreven is, en waarom.

Na een eerste screening van je cv en motivatiebrief, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek, speeddate of auditie. Als dat succesvol verloopt, kun je worden opgenomen in onze talentenpool. Als er een vacature vrijkomt die bij jouw profiel past, nemen we onmiddellijk contact met je op.

Welk diploma heb ik nodig om te werken bij de VRT?

Eén pasklaar VRT-diploma bestaat niet, want de VRT is veel meer dan een mediabedrijf. Behalve programmamedewerkers en journalisten, werken er bij de VRT ook informatici, marketeers, administratieve medewerkers, juristen, financiële experts, cateringmedewerkers, HR-medewerkers, en nog veel meer.

Hoe verloopt de selectieprocedure?

Alle informatie over de stappen van de selectieprocedure vind je hier terug.