Kan ik uitzendwerk doen bij de VRT?

Ja. Voor een groot aantal tijdelijke jobs schakelt de VRT medewerkers voor korte termijnen in. Dat gebeurt in samenwerking met Amplo.

Als je in aanmerking wil komen voor een tijdelijke job bij de VRT, moet je het inschrijvingsformulier invullen en samen met je cv en motivatiebrief mailen naar amplo@vrt.be.

Opgelet: je moet minstens achttien jaar oud zijn om als uitzendkracht ingezet te kunnen worden.

In de volgende gevallen doet de VRT ook een beroep op uitzendkrachten:

  • Studenten ouder dan achttien jaar die tijdelijk werken bij de VRT
  • De vervanging van vaste medewerkers voor maximum drie maanden
  • Medewerkers bij creatieve en technische omroepfuncties. Mediaproductie is seizoensgebonden, waardoor er pieken en dalen zijn in het productieproces bij de VRT. Daardoor zijn er soms meer medewerkers nodig op piekmomenten. Die tijdelijke vermeerdering van werk kan tot zes maanden gelden, en in specifieke gevallen nadien worden verlengd.
  • Medewerkers die als “uitvoerend kunstenaar” werken, zoals acteurs, (edel)figuranten, muzikanten, wrappers, stemmen, … De regels van de Sociale Bureaus voor Kunstenaars worden hierbij nageleefd.
  • Medewerkers die opdrachten moeten uitvoeren die niet door de functiehouders van de VRT zelf kunnen worden uitgevoerd, aangezien die jaarlijks worden voorgelegd aan het basisoverlegcomité. Er zijn geen bepalingen over de duur van het uitvoeren van deze opdrachten.
  • Medewerkers die opdrachten uitvoeren die door hun specificiteit als uitzonderlijk werk worden beschouwd